آموزش پایتون قسمت اول
با عرض سلام خدمت دوستان عزیز، من محسن مهرانیان هستم و با آموزش پایتون در خدمتتون هستم.
وقتی صحبت از استخدام مهندس نرم افزار میشود، شرکت های Bay Area(منطقه ای در کالیفرنیای شمالی) در پی افرادی با مهارت زیاد و دانش و تجربه کافی هستند. تقاضای رو به رشد برای استخدام توسعه دهندگان نرم افزار در Bay Area باعث افزایش باور نکردنی حقوق توسعه دهندگان شده است. در ماه Jun سال 2018، متوسط حقوق یک مهندس نرم افزار 153,457 دلار گزارش شده است در حالی که این مبلغ در سال 2017 به طور متوسط 131,122 بوده است. حقوق مهندسان نرم افزار فقط در ماه January و August هفت درصد رشد داشته است.
هارج تگر(Harj Taggar) مدیرعامل شرکت Triplebyte در مصاحبه ای اعلام کرده که استخدامی های ما همیشه راه سنتی یک مهندس نرم افزار را طی نکرده اند بلکه بعضی به صورت خودآموز راه را طی کرده اند. از مهم ترین مسائل برای شروع کار یک توسعه دهنده انتخاب زبان برنامه نویسی است. لیست زیر پنج زبان بسیار مهم برای یک مهندس نرم افزار را ذکر کرده است.
- Python
- Ruby
- JavaScript
- Java
- C++
زبان برنامه نویسی پایتون یکی از زبان های با رشد سریع است به صورتی که دامنه رو به رشد و وسیعی در پروژه های توسعه دهندگان و علم داده دارد. از نظر فنی، پایتون یک زبان شی گرا، سطح بالا همراه با قابلیت معناشناسی پویا برای توسعه اپلیکیشن و وب است. زبان پایتون به شدت ساده است و دارای سینتکسی است که بر خوانایی کد تمرکز دارد. کدهایی که با پایتون نوشته شده اند بسیار سادهتر از بقیه ی زبان ها هستند.
نکته ای که شخصا بسیار به آن اهمیت میدهم اینست که با وجود کاربردها و قدرت زبان پایتون، حجم فایل نصبی آن حدود 25 مگابایت است یعنی حجم خود زبان به همراه کتابخانه های پیش فرض آن، نسبت به دیگر زبان های مهم دیگر مثل متلب بسیار کم است و نکته ی دیگر اینست که متناسب با نوع کار کاربر، کتابخانه ی دلخواه خود را نصب میکند و در برنامه هر کتابخانه ای که احتیاج داشت را اضافه میکند نه مثل متلب که بسیاری از کتابخانه ها را موقع باز کردن نرم افزار فراخوانی میکند که باعث میشود رم بیشتری مصرف شود.
برای نصب نرم افزار پایتون اگر از سیستم عامل ویندوز استفاده میکنید میتوانید به سایت پایتون بروید و نسخه دلخواه خود را دانلود کنید. به شخصه توصیه میکنم از پایتون ورژن 3 استفاده کنید و در این آموزش ها از این نسخه استفاده میشود. پایتون 2 از سال 2019 به بعد پشتیبانی نمیشود بدین معنا که پکیج ها و کتابخانه های آن به روزرسانی نمیشود که از لحاظ امنیتی خطرناک خواهد بود.
IDEها و Code Editorهای پایتون
برای کد زدن میتوان از code editorهایی مانند notepad، notepad++، visual studio code، Atom و بسیاری از editorهای دیگری استفاده کرد. اما اگر میخواهید یک IDE مناسب داشته باشید که برای مثال کدتون رو Debug کنید و از ویژگی های یک IDE استفاده کنید میتونید از PyCharm، visual studio، Spyder، IDLE و …. استفاده کنید.
IDLE با نصب پایتون به صورت پیشفرض نصب میشود. کافیست در قسمت سرچ ویندوز بنویسید “IDLE” و با انتخاب آن پنجره زیر باز میشود.این محیط همانند command window نرم افزار متلب عمل میکند بدین معنی که یک خط کد مینویسیم و با زدن Enter کد اجرا میشود. کد زیر را بنویسید و نتیجه را مشاهده کنید.
1 |
print("Hello World") |
خب تبریک میگم اولین کد پایتون را به همین سادگی زدید و اجرا کردید. حال کدهای زیر را امتحان کنید.
1 2 3 4 5 |
print("Hello I\'m Mohsen") print(1+1) print(2*2) print(2*2.0) print(1/2) |
خروجی کدهای فوق را در تصویر زیر مشاهده کنید.
فرض کنید میخواهیم چند کد را باهم اجرا کنیم نه اینکه برای هر خط کد Enter بزنیم(به این نوع کد نوشتن script coding میگویند)، ایتدا در منوی File همین پنجره گزینه ی New File را انتخاب میکنیم. یک پنجره جدید باز میشود که میتونید کدهاتون را یکجا بنویسید به عنوان مثال کدهای فوق را در آن بنویسید. سپس باید آن را Save کنید که با Ctrl + s یا از منوی File > Save آن را ذخیره کنید. حال باید کدها را اجرا کنید که با فشردن F5 یا منوی Run > Run Module کدها را اجرا کنید. تصویر زیر خروجی کدها را نشان میدهد.
خب دوستان این از بخش اول آموزش پایتون، منتظر ما باشید تا قسمت های بعدی آموزش و لطفا نظر بدید.