آموزش پایتون قسمت چهارم

جملات شرطی در پایتون

در آموزش های قبلی در این سری، با تا حدودی با کدزنی پایتون آشنا شدیم. تاکنون هرآنچه که دیدید شامل اجرای خظ به خظ و پیوسته کدها بوده است اما در اغلب اوقات برنامه در شرایطی باید از روی بعضی از کدها پرش کند یا بعضی از کدها را به صورت مکرر اجرا کند و یا بین کدهای مختلف کد مناسبی را برای اجرا انتخاب کند. اینجاست که ساختارهای کنترلی وارد می‌شوند(Control structures). یک ساختار کنترلی ترتیب اجرای دستورها را در یک برنامه کنترل می‌کند(Control Flow).

در این قسمت از آموزش پایتون با اولین ساختار کنترلی، دستور if آشنا می‌شویم.در یک برنامه پایتون از دستور if برای انجام تصمیم گیری مشروط استفاده می‌شود بدین صورت که اجرای یک کد یا مجموعه ای از کدها مشروط به درستی یک شرط است که توسط برنامه نویس مشخص شده است. شکل زیر نشان دهنده ساختار دستور if در پایتون است.

در ساختار فوق:

  • <expr>: یک جمله شرطی است که می‌تواند درست(True) یا نادرست(False) باشد. در واقع این شرط نحوه اجرای دستور if را بیان می‌کند.
  • بعد از نوشتن <expr> در دستور if باید سمبل دو نقطه(:) نوشته شود.
  • <statement>: بیان کننده یک دستور معتبر پایتون است.
  • دستورانی که در بلوک if قرار می‌گیرند(یا <statement>ها) همانند شکل فوق در یک ردیف و زیر هم قرار می‌گیرند یا دارای تورفتگی(Indent) یکسانی هستند.

به مثال های زیر توجه کنید.

 

محسن مهرانیان

دانشجوی مخابرات دانشگاه صنعتی اصفهان هستم و حدود سه سال است که پردازش تصویر کار می‌کنم و علاقمند به یادگیری ژرف هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *